Dupa operatia de tumora de rect..adenocarcinom diferentiat al colonului invadand peretele in totalit
Secțiunea: Operatii chirurgicale in cancer
7 comentarii
1
1 Tatiana Pavel |
03-01-2013, 20:50 |
Membru din 03-01-2013 Subiecte: 3 Comentarii: 13 |
As dori sa stiu cat de grav este diagnosticul la anatomia patalogica dupa o operatie de tumora de rect. Rezultatul dupa operatie este acesta : ` adenocarcinom diferentiat al colonului invadand peretele in totalitate, seroasa peritoneala si limfoganglionii locoregionali (2/3). Margini de rezectie fara invazie.`
Ce tratament implica mai departe si care sunt cauzele durerilor din zona bazinului si picioarelor? Este vorba de mama mea in varsta de 66 de ani care a fost operata acum aproximativ o luna. Multumesc! |
2 RaulDuke |
14-12-2012, 21:06 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
nu se poate spune pe baza unei discutii pe internet "care e cauza durerilor din zona bazinului"... totusi, a fost operata de cancer, nu ? ei bine, ar cam trebui sa faca chimioterapie si iradiere. are o programare la oncolog ? se stie daca exista metastaze sau nu ?
|
3 Tatiana Pavel |
15-12-2012, 23:25 |
Multumesc pentru raspuns.
Mi s-a spus ca `inervatia din zona bazinului si a picioarelor` se datoreaza operatiei si extirparii din zona bazinului a rectului, a 3 ganglioni limfatici dintre care 2 dintre ei prezentau celule canceroase. Tumora s-a infiltrat si in coccis. Mi s-a spus ca au curatit si osul acolo. Ma gandeam ca din aceasta cauza ar putea aparea durerile bazinului. Am intrebat daca v-a face chimioterapie si iradiere dupa ce se va vindeca operatia si mi s-a spus ca ne va trimite la spitalul Fundeni. Mie nu mi s-a spus in ce stadiu era cancerul si as fi vrut sa stiu. Deocamdata nu am facut nici o programare la oncolog. Ma puteti indruma la un anume medic oncolog? |
4 RaulDuke |
17-12-2012, 10:36 |
va sugerez sa mergeti cu un bilet de externare CAT MAI REPEDE la medicul de familie si sa va indrume rapid catre un oncolog de teritoriu/policlinica, unde sa va luati in evidenta. asta trebuie facut inainte de orice. apoi: pentru iradiere, va recomand sa mergeti ACUM sa face programare, caci oricum nu se va face inainte de 2 luni; cozile sunt enorme. ca atare daca asteptati pana in secunda in care chirurgul va zice "gata, acuma puteti face", ei bine o sa aveti atat de mult de asteptat incat nu se stie daca o sa mai existe beneficiu.
|
5 Tatiana Pavel |
20-12-2012, 20:39 |
Asa voi face, multumesc pentru sfat! Va urez sarbatori fericite si toate cele bune!
|
6 RaulDuke |
24-12-2012, 11:59 |
numai bine !
|
7 Tatiana Pavel |
03-01-2013, 20:50 |
La multi ani si un an nou mai bun!
As dori sa va intreb la ce spital/clinica ar fi indicat sa mergem sa facem radioterapie sau chimioterapie din Bucuresti? Unde sunt aparatele mai bune? ( am auzit pareri despre Fundeni cum ca nu ar fi foarte bune aparatele, chiar si la Tv.) As vrea sa-mi spuneti un medic oncolog bun din Bucuresti, daca se poate. Cu cei din teritoriu am discutat. Multumesc mult! |
7 comentarii
1