Distorsiune arhitecturala san
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
8 comentarii
1
1 79andreea79 |
24-04-2011, 19:16 |
Membru din 24-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 2 |
In urma unei mamografii mi s-a dat urmatorul rezultat: sani cu densitate grasoasa heterogena, san stang - distorsiune arhitecturala proiectata in cadranul supero-extern, BIRAD 2.3. Va rog sa imi explicati acest diagnostic si daca mai e necesara efectuarea unei alte mamografii peste 3 luni (asa cum mi s-a recomandat pe rezultatul mamografiei). Va multumesc.
|
2 RaulDuke |
23-04-2011, 21:40 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
bineinteles ca orice recomandare facuta DIRECT DE MEDIC trebuie urmata! si daca iti zice toata lumea de pe internet sa nu repeti mamografia, ar fi o inconstienta sa iei asta drept alternativa recomandarilor medicilor. te gandesti sa nu respecti indicatia ? ai vreun motiv serios pentru asta?
inafara de acest aspect, ca oncolog explicatia mea la BIRADS de 2 e urmatorul: cu privire la leziunea vazuta si diagnosticata astfel, nu ai nici un motiv de neliniste. BIRADS 2, asa cum mi s-a explicat si mie de catre un radiolog cu experienta, inseamna LEZIUNE BENIGNA si nu trebuie facut nimic in cazul ei, daca nu te supara, decat sa o supraveghezi la un oarecare interval. daca esti preocupata de riscul iradierii in urma mamografiilor, desi acest risc e mai mult teoretic decat practic, poti sa recurgi la ecografie mamara. asta e tot! |
3 79andreea79 |
24-04-2011, 18:52 |
nu m-am gandit sa nu repet mamografia, insa mi s-a parut ciudat sa imi recomande repetarea ei, dupa ce initial refuzau sa-mi faca mamografia, motivand ca sunt o persoana prea tanara pentru a ma iradia. cu siguranta ca, vazand problema pe sani, au decis ca e mai bine sa repet analiza la un anumit interval de timp, lucru care se va si intampla.
multumesc pentru raspuns. |
4 79andreea79 |
24-04-2011, 18:57 |
revin si va intreb: aceasta leziune benigna fiind dureroasa (de aceea m-am si dus ca fac mamografia), trebuie facut ceva in privinta ei? durerea exista de aprox 3 saptamani si este suportabila. specific faptul ca nu mi s-a recomandat nimic din partea cabinetului unde am facut analiza si nici nu am ajuns inca la un alt medic, poate dupa sarbatori.
|
5 RaulDuke |
24-04-2011, 19:16 |
nu este o problema oncologica, asta e cel mai important.
nu imi permit sa prescriu sau recomand medicamente pe internet pentru ca nu e deontologic, din motive evidente. probabil ca medicul iti va recomanda niste antialgice, antiinflamatoare si poate chiar un antibiotic. daca e un chist s-ar putea sa indice punctionarea si evacuarea lui printr-o punctie cu ac fin, procedura simpla si aproape deloc dureroasa. daca mai dureaza pana te prezinti la medic poti incerca niste paracetamol si eventual niste algocalmin daca nu esti alergica. |
6 adriana 10 |
11-03-2018, 11:15 |
Membru din 11-03-2018 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
Buna ziua! Am facut o mamografie si am primit urmatorul rezultat: sani de tip fibroglandulari asimetrici cu distorsiune arhitecturala CSF ,fara microcalcificari si mai scrie ceva care nu este descifrabil '' fara urme.....mamografice" BIRADS 3.Mi -sa recomandat consult oncologic. D-nul doctor este motiv de ingrijorare?
|
7 RaulDuke |
11-03-2018, 21:10 |
Răspuns pentru (adriana 10, Azi, ora 11:15:25): Nu, dar nu vad de ce s-a recomandat consultul oncologic. Daca a fost indentificat un nodul sau un focar de calacificari suspecte, trebuie sa te consulte un chirurg specializat pe san, care sa produca o biopsie. |
8 adriana 10 |
14-03-2018, 19:04 |
Membru din 11-03-2018 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
Va multumesc frumos domnul doctor! Am fost medicul oncolog si m-a trimis sa fac o elastografie.
|
8 comentarii
1