CT torace - rog interpretare ! Multumiri !
Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
1 comentarii
1
1 M10 |
01-10-2019, 13:22 |
Membru din 15-10-2018 Subiecte: 3 Comentarii: 7 |
In urma unul CT de torace recomadat pt ca se observase lama de lichid pleural , la un Ct de abdomen, anterior, am primit urmatorul raspuns.
Am facut ex de TBc - negativ si patru markeri tumorali , toti cu rezultate bune. Am facut si tratament antibiotic si antiinflamator , totusi pleurezia este prezenta in aceeasi cantitate minima. Ce mai pot face? Multumiri ! - Minim revarsat pleural bilateral cu grosimea maxima de 11 mm posterobazal stang respectiv 9 mm posterobazal drept - fara imagini nodulare suspecte pentru determinari secundare - densifucari fibrozante pseudonodulare subpleuralede cca 6 mm respectiv 4 mm in segmmentul dordal LSD - fara adenopatii mediastinale, hilare sau axiale cu viza patologica - cardiomegalie fara epansament lichidian pericardic - vasele mediastinale cu calibrul normal omogen opacifiater - mica hernie gastrica transhiatala de 21/19 mm transaxial - glandele suprarenale cu aspect normal CT nativ si postcontrast - fara leziuni focalizate osteolitice sau osteocondensante la nivelul segmentelor osoase scanate - modificari degenerative osoase la nivelul coloanei toracale Conscluzii minim revarsat pleural bilateral cardiomegalie Mica hernie gastrica transhiatala |
1 comentarii
1