Ce sanse de supravietuire exista fara chimioterapie?

Secțiunea: Chimioterapie
40 comentarii 1 2
21 adrianuta
21 adrianuta [2c]
23-11-2009, 15:18

Membru din 14-09-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Mi s-au inflamat ganglionii de la plica de la cot. Fac chimio, sunt operata, cum v-am mai spus, si nu stiu ce-ar putea fi. Aveti idee? Inca ceva / in strainatate se fac alte tratamente, alte investigatii decat aici? Vreau si lamuriri. Mai vreau sa stiu cum e la radioterapie pe care o s-o incep in ianuarie. Ati mai auzit de ceva tratamente alternative? Sanatate tuturor!
22 catri
22 catri [6c]
28-11-2010, 14:23

Membru din 28-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Buna,

As vrea si eu cateva sfaturi cu privire la problema pe care o avem. Mama mea are cancer pornit de la rinichi (extirpat total impreuna cu tumoarea de pe el pe 25 octombrie 2010). Acum 2 saptamani am aflat ca are pe ficat formatiuni - metastaze. Tumoarea pe care a avut-o a apasat si pe pancreas determinand o reactie pancreatica (amilaze foarte mari imediat dupa operatie - 2400 care acum sunt 700). Mama este in momentul de fata internata la sectia Gastroenterologie din Spitalul Fundeni si i s-a spus ca daca amilazele raman cel putin constante va fi externata. Insa pentru problema mai grava pe care o are - cancerul - i s-a spus ca nu poate face citostatice tinand cont ca are insuficienta renala cronica la singurul rinichi, stare generala deterioarata (in urma operatiei). As vrea sa aflu ce directii de tratament alternativ pot urma de la cei care s-au confruntat cu probleme similare. Ideea este ca ea avand mai multe probleme in acelasi timp care tin de nefrologie si urologie, gastroenterologie si oncologie chiar nu stiu ce sa fac deoarece nu s-a pus ca o echipa de medici sa discute problema ei. Parerile au fost disparate iar pana acum nici macar nu am luat legatura cu un oncolog deoarece a fot internata numai la alte sectii: urologie Sf Ioan de unde i s-a extirpat tumoarea, gastroenterologie Spit Fundeni ca sa ii urmareasca problema cu pancreasul.
Pana acum directiile de tratare a cancerului pe care le-am aflat:
1. Nicolit (dar nu stiu in ce masura poate face tinand cont de tot tabloul ei patologic)
2. Isorel
3. Clinica Biofocus din Germania care face analize pe baza sangelui pe care il trimiti acolo in max 48 de ore de la prelevare - dar este numai diagnostic si directii de tratament - dar tratamentul in sine - cine oare se poate ocupa...in Romania
4. Tratamente naturiste si imunostimulatoare: Virginia Faur (favisan), Vita Nova din Belgrad
Am mai auzit de medicul C Boerescu, de metoda Rudolf Breuss, de tratamentul introdus in Romania anul trecut cred pentru cancerul renal si hepatic: multikinazele.
Daca va citi cineva postarea mea, va rog ajutatu-ma cu sfaturi si directii deoarece mama nu mai are mult timp si incercam sa ii crestem sansele... Stiu ca cancerul nu se poate vindeca iar minunile tin de fiecare pacient in parte si de o potrivire intre starea de ansamblu si problema specifica a pacientului si remediile folosite, dar cine poate stabili acest lucru? Incotro sa ma indrept astfel incat tratamentul care sa i se recomande sa tina cont si de: starea pancreasului, de ficat (mama a mai avut hepatita tip B care nu stim daca a fost reactivata cu ultimele evenimente), rinichiul unic cu insuficienta renala cronica si litiaza, starea generala (cred ca are cam 43 KG) mananca de o luna exclusiv: 0 grasimi, compot de gutui, supa de morcov, telina, ardei, pastarnac si acum brocolli, iaurt 0% grasimi si pesmet si putina carne (asta doar max 4-5 zile din cele 30 de zile de cand a facut operatia si am aflat ce are ca inainte de asta nu stiam nimic).
Cine poate sa ofere o directie dar sa tina cont de toate aceste detalii ca tratamentul sa nu interfereze dar inn acelasi timp sa lupte impotriva cancerului, metastazelor?

Va multumesc din suflet!
23 MishP
23 MishP [6c]
02-12-2010, 06:47

Membru din 02-12-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 6

Apelez la Dvs pentru socrul meu in varsta de 65 ani.
In sept a facut un CT :
date clinice : TU PULMONARA DREAPTA
Formatiune cu densitate tisulara (40-50 UH) localizata la nivelul lobului superior drept , fara bronhograma aeriana, cu multiple prelungiri in parenchimul pulmonar de vecinatate si cu dimensiuni de 4,8 / 4,6 cm.
Mediastin fara adenopatii patologice.
Organe abdominale de aspect CT normale.
La analizele de sange au iesit :
- marite : Gamma GT = 70 H (U/L)
CRP(proteina C reactiva) = 8.8 H PANIC (MG/DL)
Trombocite = 627 (10 " 3/uL)
VSH = 74 (mm/h)
- scazute : HCT = 35.6 (%)
LYMPH = 19.2 (%)
Radiologic s-a vazut ca formatiunea se continua pe gat.
Ieri a facut CT de control :
CT TORACIC :
La nivelul aperturi hemitoracelui drept, imediat de sub prima coasta si placat de primele vertebre toracale se vizualizeaza formatiunea tumorala descrisa anterior ; masoara 6,3 x 6 cm este destul de bine delimitata si moderat iodofila;
Formatiunea coboara pe peretele lateral al traheei pana la cativa cm deasipra hilului;
Formatiunea are un aspect mai neomogen cu centru mai hipodens si periferia mai densa
In loja Bareti se observa adenopatii cu diametrul de 8-9 mm;
In rest parenchim pulmonar fara alte leziuni nodulare dar cu un desen interstitial si vascular mai accentuat;
In etajul abdominal superior: ficat, splina, pancreas fara leziuni inlocuitoare de spatiu;
Amandoua glandele suprarenale sunt de aspect tumoral ; cea dreapta masoara 4 cm x 3 cm , cea stanga masoara 5 cm x 3 cm.
Perisplenic si interhepatic dreapta se observa colectie lichidiana;
Fundul de sac Douglas este fara colectii lichidiene;
La nivelul pelvisului pe fata interna a bazinului in dreptul articulatiei coxofemurale stangi se observa o formatiune tumorala tisulara ce se continua cu muschii opturatori bine delimitata ce masoara 5 cm x 4 cm;
Formatiunea pelviana si cele suprarenale au aspect similar cu cea pulmonara in sensul ca sunt bine delimitate, au periferia mai hipodensa si central mai densa.
CONCLUZII:
NEO BRONHO PULMONAR LOB SUPERIOR DREPT
DETERMINARI SECUNDARE SUPRARENALIENE SI PELVIAN STANGA.
DIn sept pana acum nu a urmat nici un tratament alopat.
I s-a spus ca punctia pentru biopsie este periculoasa.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
24 gabalela
24 gabalela [6c]
04-06-2011, 22:22

Membru din 29-04-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 6

As dori si eu un sfat intr-un moment de cumpana. Mama a fost rediagnosticata cu cancer la ficat, dupa cel descoperit si operat acum 2 ani. A reinceput citostaticele- campto si xeloda. Dupa a 3 a perfuzie starea de rau, greata si diaree, s-a agravat. E cumplit deoarece o dor intestinele, nu poate manca, pana si orezul cu morcov nu mai este tolerat. Slabeste pe zi ce trece, iar diareea nu cedeaza nici cu doza maxima de imodium, 5-6 pe zi. Ce sa fac? De la clinica i s-a spus sa ia imodium. I s-au facut perfuzii cu ser si aminosteril. Am uitat sa precizez ca pe tot parcursul vietii a suferit de o colita severa care nu i-a permis sa consume fructe si lapte. Am mare nevoie de sfaturi. Ce tratament naturist se poate administra? Va multumesc
25 RaulDuke
25 RaulDuke [7785c]
05-06-2011, 00:24

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

ai mai postat intrebarea asta. rezuma-te, te rog, la o singura postare, fara copy/paste redundant. tratametul "naturist" = apa de ploaie!
vezi raspunsul celalalt!
mult succes!
26 vascopur
26 vascopur [1c]
21-06-2011, 11:09

Membru din 21-06-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 1

buna ziua.am fost operat pe 01-11-2010 de tumora la colon, din cauze medicale nu am putut urma tratament de chimioterapie si din aceasta cauza am inceput tratament naturist...e bine? si eu inca nu stiu ce dieta sa respect ptr. ca chirurgii mi-au spus sa mananc tot ce pot.?!ma poate ajuta cineva? multumesc
27 RaulDuke
27 RaulDuke [7785c]
21-06-2011, 16:20

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

care au fost motivele acelea "medicale" pentru care un a putut urma tratament chimioterapic ?
faptul ca nu ati facut chimioterapie nu este de bun augur, chiar si daca ati inlocuit asta cu "naturiste", care cinstit fie spus, nu au absolut nici un efect.
de mancat intr-adevar puteti manca orice in cantitati moderate. cancerul de colon nu implica vreo dieta sau vreo restrictie alimentara deosebita, atata timp cat tranzitul se pastreaza normal si va alimentati totusi corect.
restul discutiilor sunt vorbe in vant pana nu ne furnizati niste date mai clare cu privire la diagnostic, stadiu, examen anatomopatologic, ce chimioterapie vi s-a propus si de ce nu ati urmat-o.
furnizati-ne aceste informatii !
28 vasirotila
28 vasirotila [2c]
22-07-2011, 16:56

Membru din 22-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

cancer de rinofaringe.
fiul meu de 20 de ani a fost diagnosticat cu - carcinom epidermoid nekeratinizat G 3.- a fost operata tumora la o clinica ORL. din szeged dupa care 30 de sedinte radioterapie..la timisoara la dl. dr.Dema..pina aici totul a mers aproximativ binisor...dupa analizele facute din nou si un control la doctorul care la operat, sa hotarat ca trebuie urgent facuta chimioterapia,
l-am internat la oncologie pentru chimioterapie, prima zi a suportat bine perfuziile, a putut manca fara sa vomite, dar de a doua zi vomita si cand bea apa.nici cu pastile si injectie pentru greata.nu a putut manca...
Intrebarea mea este;
-starile de greata o sa treaca ? -si daca prima saptamana de tratament a suportato asa greu.la ce sa ma astept pentru inca 5 serii de o saptamana...?? sa fie tot mai rau sau e posibil sa le suporte mai bine.??
Si inca o problema...destul de serioasa ---
cu cat citesc mai mult incercand sa inteleg care sunt sansele de vindecare, cu atat sunt mai derutat ;
---doctorii specialisti in domeniu spun ca sunt sanse daca faci operatie, radioterapie, chimioterapie.[dupa caz in parte]...si o groaza de postari pe forumuri si cazuri diferite care se hotarasc ei asa..dupa vraci, , , dupa ureche, , , , dupa povesti ...sa faca tratamente naturiste..diferite combinatii si diete .cu final nefericit de cele mai multe ori...o alimentatie cat mai sanatoasa bazata pe legume fructe sucuri naturale.etc cred ca ajuta
tratamentul alopat.
Dumneavoastra ce parere aveti???/
Doamne ajuta-i pe toti !!
29 RaulDuke
29 RaulDuke [7785c]
23-07-2011, 21:44

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

despre starile de greata: cu cat se departeaza mai mult (ca nr. de zile) de administrarea de citostatice, pana la seria urmatoare, greata se amelioreaza si chiar trece. despre sansele ca ulterior greata/varsaturile sa fie mai usoare, ele sunt foarte mari, asta in primul rand bazandu-te pe o relatie buna cu oncologul, care sa stie sa ajusteze medicatia antiemetica (anti-greata) cat mai bine. exista multe moduri de a manageria greata de dupa chimio si oncologul trebuie sa stie cel mai bine ce e de facut. cel mai des masurile astea sunt preventive. e important de stiut ce antiemetice si in ce doze a facut.
despre alimentatie: se recomanda o dieta echilibrata, nu una bazata pe fructe si legume! metodele "naturiste" si "de purificare" sunt nu numai inutile, nu si-au dovedit nici o eficienta, dar pot fi chiar periculoase si daca se contrapun confortului bolnavului, ele pot reprezenta cel putin un stres inutil pentru acesta. deviza mea e urmatoarea: orice ii place, cantitati moderate!
succes!
30 vasirotila
30 vasirotila [2c]
26-07-2011, 18:06

Membru din 22-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Va multumesc pentru raspunsul D-voastra!!
citostaticele administrate au fost;
cisplatin 3*50--150mg
5-Fluorouracil 1.850 perf. continua
sa intrerupt administrarea dupa 3 zile-sindrom emetic gr.3
dupa externare i sa administrat 5 zile perfuzabil ; [a venit asistenta acasa]
500mg glucoza+2mg B1+2mg B6+10 mg gluconat de calciu, +10 mg metoclopramid+10 mg aspatofort [un cocteil zilnic]
dupa a doua zi i-au trecut starile de greata si voma si poate manca binisor.
sper ca urmatoarea serie sa o suporte mai bine...
Doamne ajuta !! si va multumesc pentru postarile dumneavoastra..
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7785c]
26-07-2011, 19:26

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

deci n-am inteles: cum a facut fluorouracilul ala ? in perfuzie continua timp de 3 zile ? nu cred ca e posibil...
despre cisplatin: da, el este parintele tuturor citostaticelor cand vine vorba de provocat greata si varsaturi. el este etalonul suprem, cu care toate celelalte citostatice, din acest punct de vedere, sunt comparate. din pacate si tinerii tind sa tolereze mai prost citostaticele, vis-a-vis de emeza.
ce trebuie facut este suplimentarea medicatiei antiemetice, fie ca foloseste kytril sau aloxi sau osetron, dar trebuie ajustate dozele. trebuie de asemenea folosita si dexametazona si chiar si metoclopramid. personal am avut foarte recent un succes la un pacient tanar care facea Cisplatin si il suporta greu de tot cu un medicament foarte nou, despre care nu prea stie nimeni la noi in tara, dar care in tari civilizate e standard, mai ales cand se face cisplatin. acest medicament se numeste Emend (aprepitant) si eu zic sa-ti intrebi oncologul despre el. sunt absolut convins ca, in combinatie cu celelalte metode, il va ajuta. din pacate trebuie sa ti-l procuri singura si sa platesti din propriul buzunar pt el caci nu e in lista de compensate. e cam scump, cred ca e vreo 2 sau 3 sute de lei un total de 3 pastile, dar cel putin persoana la care am incercat aceasta varianta a zis ca merita toti banii.
succes! sa-mi mai spui ce si cum!
32 asistenta_medicala
28-07-2011, 00:33

Membru din 28-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna seara ! Am citit pina acum pe acest forum si despre boala asta care da peste cap o multime de oameni. Eu am un amic de 36 de ani care are carcinom renal operat in septembrie 2010, acum este in metastaza osoasa, determinari secundare la ficat, plamini si lichid de ascita. Noi ne-am interesat peste tot sa vedem ce optiune este buna pentru a nu il pierde. M-am gindit sa postez pe acest forum citeva cuvinte despre aceasta suferinta care l-a macinat, citostaticele care le-a facut si fara nici un rezultat, dar am aflat ca in Statele Unite exista un medic polonez care ar vindeca cancerul in faza terminala.Sper ca toti sa lupte asa cum lupta amicul nostru si sa nu isi piarda speranta. Site-ul oficial al medicului este http://www.burzynskiclinic.com/. Va doresc multa sanatate !
33 RaulDuke
33 RaulDuke [7785c]
28-07-2011, 16:59

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

care e scopul mai multor posturi identice pe topicuri diferite ?
34 asabina
34 asabina [2c]
01-09-2011, 11:00

Membru din 01-09-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

buna.sunt foarte interesante subiectele voaste de aceea as avea si eu o nelamurire.socrul meu in varsta de 63 ani a fost operat acum 2 saptamani in cluj de o tumoare antrala in urma careia i sa extirpat2/3 din stomac.organele alaturate nu se vad afectate de nimic.problema e ca afost externat in urma cu 1 saptama in urma careia nu sau administrat nici calmante nici vitamine nici dieta absolut nimic.!?!?rezulatul patologic in urma extirparii va ajunge dupa 15 sept.pana atunci trebuie sa asteptam.in urma unor convorbiri telefonici cu medicul chirurg mia dat de inteles ca a fost vorba despre un cancer din acest motiv ia extirpat 2/3 din stomac iar in urma analizelor care vor veni in 2 saptamani ii vor fi administrate chimioradioterapie. CE PARERE AVETI VOI ?!? mo poate lamuri cineva mai bine sau ce putem face?!? am nevoie de parerea voastra. va multumesc. SANATATE TUTUROR.
35 radicus
35 radicus [411c]
01-09-2011, 18:13

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Ce puteti face este sa asteptati rezultatul si sa continuati cu un oncolog daca se confirma malignitatea. O sa va recomande chirurgul un oncolog cand vin rezultatele. Regim alimentar strict este in zilele imediat dupa operatie. Dupa acea perioada nu s-ar cere un regim extrem de strict daca s-a pastrat o parte din stomac. Doar sa manance putin si des sa nu-si suprasolicite stomacul si sa aiba grija la mancarurile grele, condimentate, grase sau cu exces de zahar/indulcitori. Regimul este pentru a nu se desface operatia sau sa apara dureri mari, varsaturi si alte inconveniente.
Spuneati de calmante. Are dureri insuportabile? Sunati chirurgul si intrebati ce medicament va recomanda pentru dureri. Probabil intensitatea durerilor va scadea treptat de la sine in saptamanile urmatoare. Ce medic l-a operat?
36 RaulDuke
36 RaulDuke [7785c]
04-09-2011, 12:47

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

furnizeaza-ne, te rog, si noua niste date mai clare dintr-un act oficial, respectiv un bilet de externare de la operatie sau ceva. apoi ce este programat pentru viitor si pentru cand ? oricum nu poate sa faca tratamentul oncologic specific mai devreme de o luna de la o interventie chirurgicala asa mare.
cum se mai simte momentan ?
37 asabina
37 asabina [2c]
04-09-2011, 14:54

Membru din 01-09-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

momentan nu se sinte f bine.desi are 18 zile de la operatiie.este foarte slabit.nu prea are forta si este foarte palid.dar asteptam rezultatul de la spital in urma careia o sa consultam un oncolog. aste`ptam.mananca destul de des si foarte variat. dar nu are putere mai deloc si se plange ca il dor foarte tare picioarele ii facem frectie cu ulei de masline si lavanda.circulatia isi mai revine dar... nu imi prea place cum este situatia.va multumescpentru raspunsuri.
38 RaulDuke
38 RaulDuke [7785c]
04-09-2011, 19:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

pai de ce il dor picioarele ? de cand e asta si ce legatura are cu operaia pentru boala de stomac ?
39 pufulica24
39 pufulica24 [5c]
16-10-2012, 03:14

Membru din 19-10-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 5

as dori si eu un sfat, tatal meu are 2 tumori la ficat una de 9cm si una de 6 cm i s-a facut biopsie si analize la sange dupa care trebuie sa asteptam rezultatele dar dr a spus ca nu prea sunt multe de facut. i sa facut si la stomac si colon unde am inteles ca nu are nimica. pai daca tumorile sunt doar la ficat nu se poate face nimica ? intradevar sunt mari dar ma gandesc poate este vreo sansa cu toate tehnologiile astea noi. va rog care ma puteti ajuta cu un sfat orce vreau sa aflu cat mai multe.
40 RaulDuke
40 RaulDuke [7785c]
16-10-2012, 11:42

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7785

trebuie sa ai rezultatul biopsiei acestor tumori de ficat, cu examen HISTOPATOLOGIC si IMUNOHISTOCHIMIC. de ce natura sunt aceste tumori ? sunt canceroase ? daca da, sunt PRIMARE (s-au facut acolo, in ficat) sau SECUNDARE (sunt "metastaze" ale unor cancere din alte organe)?

la stomac si colon probabil i s-a facut ceva numit ENDOSCOPIE, dar trebuie sa aiba si un examen CT (computer tomograf) si de torace, abdomen si pelvis, spre a nu fi cumva un cancer de alta localizare. inafara de asta trebuie sa aiba si un bilant cu analize de sange diferite, de exemplu analizele uzuale, cu hemograma, biochimie, teste hepatice + LDH, alfa-feto proteina, beta HCG.

daca respectivele tumori sunt canceroase, lucrurile nu arata bine. daca nu pot fi operate (din punct de vedere al chirurgului) deci dupa aspectul de pe CT, nu poate fi vindecat. va trebui sa urmeze un tratament citostatic cu speranta de a i se prelungi viata, dar nu va putea fi vindecat.

aveti informatiile pe care vi le-am cerut ? domnul "dr"cu care ati vorbit ce specialitate are si ce v-a spus ca ramane de facut in continuare ?
Răspunde la topic
40 comentarii 1 2
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp