Carcinomatoza peritoneala de origine probabil ovariana

Secțiunea: Carcinomatoza peritoneala
5 comentarii 1
1 Tata77
1 Tata77 [16c]
14-01-2018, 10:44

Membru din 03-12-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 16

Buna ziua,

In urma unei ecografii de rutina, mamei mele i s-a depistat ascita. Intrucat a suferit in trecut de hepatita C (vindecata acum, viremia era nedetectabila in decembrie trecut) a fost trimisa la medicul gastroenterolog cu suspiciune de ciroza. Acesta a recomandat internarea ei la sectia de gastroenterologie a spitalului judetean Oradea si a efectuat cateva analize specifice si endoscopie digestiva. La spitalul judetean i-au eliminat lichidul de ascita, dar nu l-au analizat (punctie alba), au spus ca e clar ciroza si i-au prescris tratament specific. Insa din probele pelevate de medicul gastroenterolog consultat initial a reiesit ca nu ar fi vorba de o ciroza, asa ca acesta a trimis-o la un consult ginecologic si la un CT abdominal cu substanta de contrast. Consultul ginecologic nu a fost foarte relevant, insa din interpretarea CT-ului reiese ca e vorba de o carcinomatoza peritoneala cu posibil punct de plecare peritoneal.

Gastroeterologul ne-a dat trimitere pentru Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuta din Cluj. Acolo a fost internata doua zile, i s-a mai facut o ecografie si s-a prelevat lichid de ascita in vederea examinarii. Au spus ca e clar vizibila o formatiune tumorala de 60/30 mm in partea dreapta doar ca, din cauza ascitei, nu se putea sune exact de ce organ tine. Si au spus ca e riscant de efectuat biopsia deoarece, tot din cauza ascitei, exista risc de sangerare. Asa ca au externat-o si ne-au sunat cand a fost gata rezultatul paracentezei, nu ne-au spus nimic, doar ca avem programae joia viitoare la un domn doctor chirurg la ora 7. Si sa venim cu consultul cardiologic facut.

Intre timp, m-am interest pe net despre carcnomatoza peritoneala si, din ce am citit eu, rate mai bune de reusita la operatie l-ar avea o procedura numita prescurtat HIPEC (Hiperthermic Intraperitoneal Chemotherapy), procedura disponibila si la Cluj, insa nu la Institutul Oncologic, ci la Institutul Regional de Gastroenterologie (Chirurgie III), efectuata de domnul doctor Adrian Bartos. Am facut un schimb de e-mailuri cu doamna doctor Bartos, care lucreaza si la Institutul de Gastroenterologie, si de la dansa am aflat ca in cazurile care se trateaza la Chirurgie III trebuie facuta acolo intreaga interventie, deoaece procedura HIPEC se aplica in timpul operatiei.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa anulez oare programarea la Oncologie si sa incep demersurile pentru internarea la Chirurgie III? Multumesc anticipat petru raspuns.
2 Tata77
2 Tata77 [16c]
14-01-2018, 11:17

Membru din 03-12-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 16

Anexez si CT-ul, poate e util:

CT torace nativ si cu contrast IV:

Plamani expansionati bilateral, fara leziuni focale, fara modificari de dstributie bronsica. Minima colectie pleurala dreapta. Fara colectie pleurala stanga. Fara adenopatii mediastinale sau axilare. Cord de aspect normal.

CT abdomen nativ si cu contrast IV:

Se confirma prezenta lichidului de ascita in cantitate medie, care ocupa toate spatiile peritoneale avand cloazonari perihepatice si in flancul abdominal drept. Ingrosari reticulare grupate in placard ale peritoneului, mai evidente la nivelul sortului epiploic, respective subfrenic bilateral.
Formatiune chistica bilobata, vizibila in fosa iliaca dreapta de cca. 60/35 mm, probabil de apartenenta ovarian dreapta (sfera pelvina nu e cuprinsa in examinare).
Ficat omogen, forma, structura, dimensiuni pastrate.
Colecist de aspect normal CT.
Pancreas, splina aspect CT normal.
Rinichi bilateral morfologie si IP pastrate fara calculi sau hidronefroza.
Fara adenopatii retroperitoneale.
Hernie hiatala cu angaraje axiala de cca. 30 mm a fonixului gastric.

Examenul ecografic confirma modificarile tomografice in special privind proliferarile peritoneale, insa datorita lichidului de ascita formatiunea chistica ovariana dreapta este dificil de evaluat (vezi poza).

Concluzii: ascita cloazonata in context de carcinomatoza peritoneala, cel mai probabil cu punct de pornire ovariana.
Recomandam examen IRM pelvis (nu s-a facut).
3 Tata77
3 Tata77 [16c]
15-01-2018, 13:28

Membru din 03-12-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 16

Mi-ar f de ajutor un sfat de la RaulDuke...
4 Atavistic Chemotherapy
15-01-2018, 18:40

Membru din 11-01-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 13

Răspuns pentru (Tata77, 14-01-2018, 10:44:18):



Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. Carcinomatoza peritoneală este, în general, un stadiu avansat de cancer. Va incurajez să nu faceti nimic mamei dvs. Chimioterapia tradițională încălzită intraperitoneal va face viața mai grea. Este o procedură care nu o va ajuta pe mama dvs.

Aceasta este parerea noastra.

Cu stima,

Dr. Arguello
Modalitati alternative, non-toxice de tratare a cancerului: http://atavisticchemotherapy.com/

Pentru mai multe detalii: studiu-clinic-usa@atavisticchemotherapy.com
sau arguellof@aol.com
5 danicka
5 danicka [1c]
22-01-2018, 13:37

Membru din 18-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 1

si mamei mele i s-a pus acelasi diagnostic....inca din 2011...nu, nu este o eroare. In Septembrie, 2017, dupa niste investigatii de rutina, i se pune acelasi diagnostic, de catre acelasi doctor. Este neverosimil, dar adevarat. Medicul din Targoviste a trimis-o la Spitalul Sfanta Maria in Bucuresti, unde a facut si endoscopie gastrica (?) si o laparatomie, i s-a facut o analiza histopatologica pentru GIST (?) care a iesit negativa si in concluzia buletinului de analiza s-a trecut "tumora ovariana de natura PROBABIL endometriala/ endocervicala (?). Mamei i s-a administrat acum doua zile Sindaxel si Carboplatin (amandoua odata) si astazi zace in pat, constipata, cu crampe insuportabile, si refuzand mancarea. A fost trimisa acasa dupa administrarea citostaticelor.TARA LUI OZ. Cu o zi inainte de citostatice, am petrecut cu dansa o zi intreaga la Mall-ul din Ploiesti si s-a simtit excelent.
multumesc
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp