Carcinom papilar solid cu zone de invazie
Secțiunea: Ar putea fi cancer?
7 comentarii
1
1 Antoaneta |
12-12-2017, 14:41 |
Membru din 11-12-2017 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la rezultatul analizei histopatologice al mamei, 49 ani: Macroscopie: Placard de san cu diametrul=3/3/1,5 cm; la sectionare, tumora cu diametrul=0,5/0,3 cm, incapsulare relativa, consistenta dura, culoare cenusie, situata la 1 cm de marginea interioara, 3 mm de marginea anterioara, 7mm de marginea superioara, 2 cm de marginea interna, 1 cm posterior, 1,5 cm de marginea externa. Margini de excizie fara infiltratie tumorala. Concluzii: Tumora maligna san stang (sector): carcinom papilar solid cu zone de invazie. Grad HP de diferentiere=G2. Margini de excizie in limite de siguranta oncologica. pT1b (sector) pNx M=8503/3 Mentionez ca vestea a venit ca un soc, in conditiile in care isi facuse ecografie de rutina in aprilie, nu avea nimic, si-a facut CT inainte de operatie (torace, pelvis, abdomen) = curat 100%. Dupa operatie, pe fisa de externare, concluzia medicului a fost: tumora imagistic benigna, un alt semn ca trebuia sa fim optimisti. Va rog mult sa-mi spuneti care credeti ca sunt pasii urmatori (ce tratament/analize etc), pentru ca eu sper din suflet sa nu fie vorba de chimioterapie. :(( Multumesc mult anticipat! |
2 RaulDuke |
12-12-2017, 17:10 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7784 |
Răspuns pentru (Antoaneta, Azi, ora 14:41:55): putin probabil sa fie indicata chimioterapia. pentru asta insa, pentru inceput, trebuie sa faca un examen IMUNOHISTOCHIMIC pe proba de la operatie, si, cu rezultatul, o consultatie la un medic oncolog. |
3 Antoaneta |
10-01-2018, 15:17 |
Răspuns pentru (RaulDuke, 12-12-2017, 17:10:00): Buna ziua, dl. doctor, Am revenit cu rezultatul de la testele de imunohistochimie + histopatologic (Victor Babes): HISTOPATOLOGIC: Parenchim mamar, ce este sediul unei proliferari celulare invazive de aspect carcinomatos polinodular dispusa intr-o stroma densa fibroasa, fara insa a forma o pseudocapsula. Proliferare de aspect solid cu minima formare de tubuli, iar la anumite nivele fine tracturi conjunctivo-vasculare, ce confera un aspect papilomatos solid. Asociat dispunere in plaje slab conturate si celule izolate. Minima formare de structuri tubulare, atipii citonucleare moderate si activitate mitotica redusa. IMUNOHISTOCHIMIC: ER pozitiv 80% intens; PGR pozitiv 60% intens; HER2neu 0 (negativ); Ki67 pozitiv <3%. Concluzii: Aspect morfologic si imunohistochimic de carcinom mamar invaziv grad 2 (scor SBR modificat de EE). Momentan este programata la o noua interventie chirurgicala, pentru scoaterea ganglionului santinela si trimiterea lui la patologic. Va rog mult sa ma ajutati cu o interpretare a acestor rezultate si, de asemenea, va rog sa imi spuneti ce tratament coonsiderati ca va fi cel mai indicat in cazul acesta. Multumesc frumos! O zi buna. |
4 RaulDuke |
11-01-2018, 13:07 |
Răspuns pentru (Antoaneta, 10-01-2018, 15:17:11): cel mai probabil va face tratament hormonal del lunga durata. alte lucruri nu se pot spune pana cand nu se face si interventia pentru ganglioni. |
5 Atavistic Chemotherapy |
12-01-2018, 12:43 |
Membru din 11-01-2018 Subiecte: 2 Comentarii: 13 |
Se pare că mama dvs. a avut o lumpectomie (îndepărtarea unui segment sau a unei porțiuni a sânului) unde s-a găsit o tumoare foarte mică (aproximativ 5 mm [jumătate de centimetru]). Aceasta ar trebui să fie tot ceea ce este necesar.
M-aș opune chimioterapiei tradiționale, pentru că dacă celulele canceroase sunt acolo, ele vor răspunde începând să crească. De asemenea, ele tind să devină rezistente la alte terapii. Vezi acest link: http: //www.nydailynews.com/life-style/health/shock-study-chemotherapy-backfire-cancer-worse-triggering-tumor-growth-article- 1.1129897 Va recomand sa examinati regulat ambii sani si ganglionii limfatici axilari folosind ultrasunete . Ne puteti contacta pe site-ul prin www.Atavisticchemotherapy.com Există un mod nou, netoxic și eficient de tratare a cancerului numit Chimioterapie Atavistică. Dacă doriți să vedeți cum poate fi eradicat cancerul de sân avansat, consultați 8 cazuri pe care le-am tratat urmând acest link URL: http://atavisticchemotherapy.com/wp-content/uploads/2017/11/ENGLISHBREASTCANCER_CASES.pdf Vă mulțumim pentru întrebarea dvs., Dr. Arguello Modalitati alternative, non-toxice de tratare a cancerului: http://atavisticchemotherapy.com/
Pentru mai multe detalii: studiu-clinic-usa@atavisticchemotherapy.com sau arguellof@aol.com |
6 Antoaneta |
15-01-2018, 12:11 |
Buna ziua,
Am revenit cu o scurta intrebare legata de ce presupune aceasta biopsie a ganglionului santinela. Va rog sa ma lamuriti daca este vorba de o operatie/incizie, dimensiune ganglion santinela, perioada spitalizare, complexitate interventie, dimensiune incizie. Multumesc frumos! |
7 RaulDuke |
15-01-2018, 12:18 |
Răspuns pentru (Antoaneta, Azi, ora 12:11:54): particularitatile tehnice de bucatarie interna variaza de la clinica la clinica si nu am cum sa le stiu eu ci... numai cel care va efectua respectiva procedura. este o mica interventie chirurgicala, cu minim risc, dar cu anestezie generala. tehnic se injecteaza zona cu probleme cu un colorant care, ulterior, e regasit intr-un ganglion (sau 2-3), care se scoate si se da la anatomie patologica. mai multe detalii gasesti pe internet sau chiar pe youtube. |
7 comentarii
1