Carcinom ovarian mucinos. Trebuie reintervenit chirurgical?
Secțiunea: Cancerul de ovar (ovarian)
1 comentarii
1
1 Florina FLory |
15-11-2020, 18:11 |
Membru din 15-11-2020 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua! Am 35 ani si doi copii. In 3 septembrie 2020 am suferit o interventie chirurgicala la ovarul stang, pentru extirparea unui chist de pe ovarul stang, despre care mi se spunea ca arata urat ecografic. S-a practicat citologie, s-au scos 100 ml din lichidul intraperitone si nu s-au identificat celule atipice in lichid. Tumora de 7/8 cm a fost scoasa cu capsula intacta, cu ovar stg
Si trompa uterina. Dupa operatie, mi-_a crescut glicemia, la 500, Am suferit hemoragie si la o ora dupa operatie, am intrat intr-o alta operatie, cand s-a facut hemostaza. In urma biopsiei s-a constatat ca tumora era maligna, iar diagnosticul diferentiat s-a stabilit la imunohistochimie, care a concluzionat carcinom mucinos ovarian bine diferentiat si se favorizeaza originea primitiv ovariana a acesteia, insa s-a recomandat investigarea tractului digestiv. Am facut ct, rmn, colonoscopie, ecografie intravaginala,markeri tumorali, test papanicolau.Medicii spun ca sunt ok , nu s-au evidentiat metastaze , insa trebuie reintervenit chirurgical radical, cu histerectomie totaala cu extemporaneu, scoaterea celuilalt ovar si biopsierea anumitor parti . Comsiderati ca trebuie reintervenit chirurgical? Atat de radical? Cine ar trebui sa faca aceasta operatie? Chirurgul oncolog sau chirurgul generalist? Ce va urma dupa? Va multumesc! BIU
|
1 comentarii
1