Cancer prostata, gleason 7(4+3), prostatectomie totala?
Secțiunea: Cancerul de prostata
2 comentarii
1
1 taty_c |
10-05-2017, 10:23 |
Membru din 10-05-2017 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Hristos a inviat!
Stimate domnule dr, Vreau si eu sa va intreb ce parere aveti despre efectuarea prostatectomiei totale in cazul tatalui meu, 69 de ani. Din 2016 au aparut probleme la urinare, a urmat tratament medicamentos, la PSA a avut mereu valori bune (cu exceptia momentului declansarii crizei, in 2016, cand a avut 4.7(fata de 4,5-valoare maxima). In decembrie 2016 a facut CT si la prostata rezultatul suna asa: "prostata aprox.56/54/50mm (AP/T/CC), contur difuz, structura neomogena (cu calcificari), nu prezinta plan de separatie fata de vezica urinara pe o distanta de aprox.48mm (antero-superiori) si fata de veziculele seminale (posterior)...mai scrie pe acolo:"cateva adenopatii mezenterice cu diametrul maxim de 11mm.) Pe 2 martie 2017 a fost operat laparascopic (TUR-P de deblocare), rezultatul anatomo patologic suna asa:" 138303: Adenocarcinom acinar cu grad redus de diferentiere, pattern Gleason 4 asociat cu arii de adenocarcinom acinar cu grad moderat de diferentiere, pattern Gleason 3. Hiperplazie benigna de prostata. H-PIN. Scor Gleason 7(4+3). M8140/3;M8140/0;M8148/2" Pe 1 aprilie a inceput tratament (a facut o injectie-nu-mi amintesc acum denumirea) si pastilute zilnice de bicalutamida.. Intre timp, pe 12 aprilie , a mai facut un RMN unde a obtinut urmatorul rezultat "concluzii: Aspectul descris periferic si partial jonctional lob prostatic stang (in dreptul orelor 2-6) are caractere de semiologie IRM inalt suspecte de malignitate, cu aparenta si minima extensie extracapsulara, ce corespunde imagistic unei stadializari TNM-T3aN0Mx. De urmarit limfonoduluii mezorectali descrisi-inflamatori??, de corelat in context clinic si eventual daca exista simptomatologie specifica opiniem pentru completarea bilantului cu o examinare colonoscopica" Tata are boala Chron si ulcerocolita hemoragica, la Fundeni i s-a facut in septembrie investigatii si examinarea anatomopatologica spune asa" leziuni rectale de inflamatie cronica activa, focal eroziva, non-granulamatoasa, compatibile cu diagnosticul unei boli inflamatorii cronice intestinale" Am fost trimisi la radioterapie...acolo mai in 2 peri ni s-a spus sa asteptam 3 luni de tratament si apoi mai vedem...am consultat si un urolog de la institutul oncologic care a zis ca el ar putea sa-l opereze pe tata, sa-i scoata prostata....caci la radioterapie afecatarea colonului este serioasa iar el are deja probleme... Dvs ce parere aveti? Multumesc din inima! Tatiana |
2 RaulDuke |
11-05-2017, 15:19 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7785 |
Răspuns pentru (taty_c, 10-05-2017, 10:23:15): din moment ce ati inceput tratamentul hormonal, tratamentul standard este iradierea (radioterapia); hormonoterapia o va face de asemenea pe o perioada determinata; pastilutele nu sunt indicate decat in preajma primei injectii, iar radioterapia se face in mod normal dupa 2-3 luni de hormonoterpie, nu e nimic in 2 peri aici. |
2 comentarii
1