cancer laringe
Secțiunea: Cancerul de laringe (laringian)
6 comentarii
1
1 simonamisai |
07-11-2016, 22:51 |
Membru din 07-11-2016 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Bună ziua, varul meu în vârstă de 46 de ani a fost diagnosticat cu cancer(neoplasm laringe formațiune tumorala lateral cervicala dreapta ). Pe rezultatul de la anatomie patologic făcut în urma primei operații de scoatere a unei tumori de pe partea dreapta a primit următorul rezultat :
Macroscopic: fragment tisular de 9/7/3 cm, pe sectiune incluzand bloc adenopatie de 9/3/2 cm înconjurat de mușchi și țesut adipos. Diagnostic histopatologic: Metastaza limfoganglionara de carcinom scuamos bine diferențiat, cheratozic, cu depășirea capsulei și invazie în țesutul musculo-adipos din jur. Acum după 6 săptămâni de la prima operație i s-a spus ca trebuie operat și pe partea stângă. Îmi puteți spune va rog frumos dacă mai are șanse de supraviețuire? La ce sa ne așteptăm? Ce ne recomandați? |
2 RaulDuke |
07-11-2016, 23:11 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (simonamisai, Azi, ora 22:51:20): evident ca are, asta e scopul operatiei si al tratamentului. desigur ca trebuie identificat care e punctul de plecare si trebuie completata operatia cu radioterapie, lucru pentru care trebuie sa ajungeti la un consult oncologic. |
3 simonamisai |
08-11-2016, 09:28 |
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Am întrebat deoarece medicul a spus ca "trebuie sa îi scoată tot gatul" și când l-am rugat sa îmi explice ce înseamnă tot gatul a spus asa:faringe,laringe,corzi vocale,ganglioni...tot. Azi sau mâine il opereaza ,aștept cu multe emoții sa văd ce îmi spune de doctor după .
|
4 simonamisai |
08-11-2016, 10:04 |
Imi puteți spune cat de important este regimul alimentar? Din cate am citit eu trebuie să cream un mediu alcalin in corp. La spital mi-au spus ca poate manca orice si oricat.
As vrea sa știu cum este mai bine, ce ne recomandati? |
5 RaulDuke |
08-11-2016, 19:01 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (simonamisai, Azi, ora 10:04:29): niciun fel de dieta, ba chiar hranire din belsug, cu alimente cat mai diverse, inclusiv paine, proteine, lactate, legume, fructe, dulciuri, pentru ca odata ce face o asemenea operatie, va fi la risc de a nu se putea alimenta si a slabi considerabil, iar asta sa-i cauzeze morbiditate suplimentara, mai ales daca va trebui sa faca si raze ulterior vreodata (radioterapie). subiectul cu "alcalinizarea" e o prostie monumentala, si inca e putin spus. |
6 simonamisai |
08-11-2016, 22:54 |
Bună ziua, azi l-a operat pe varul meu, tumora a fost scoasa dar din păcate nu in totalitate deoarece s-a intins si spre carotida si acolo nu a putut curata. Acum asteptam sa vedem cum se recuperează după operație si daca dupa 5 săptămâni totul este in regula incepem radioterapia.
Eu nu stiu ce sa mai inteleg, chiar daca nu a putut medicul sa curete tot are totusi sanse de supraviețuire? Oare chiar si asa poate invinge boala? |
6 comentarii
1