cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
Secțiunea: Cancerul de esofag (esofagian)481 riciu |
06-01-2011, 18:09 |
Membru din 25-04-2010 Subiecte: 1 Comentarii: 251 |
dl profesor nu ne-a zis mare lucru , doar ca este o redeschidere a fistulei din cauza ,probabil ,a tusei puternice combinata cu citostaticele care ar fi rascolit ranile mai vechi !! nu ne-a spus nimic de alte investigatii !! nu stiu ce as putea sa mai fac in plus sa-i fie mai bine ??? dvs va ganditi ca ar fi recidiva pe traseul pe care a fost si la inceput , iar tratamentul oncologic sa nu mai faca fata??
|
482 riciu |
11-01-2011, 09:10 |
buna ziua d-le dr !! s-a inchis fistula de la gat , nu mai curg decat cateva picaturi toata ziua ! el nu prea se simte bine , in sensul ca se simte tot timpul obosit si nu prea are pofta de mancare , este f slab !! si problema care ne deranjeaza f tare este tusea care nu-l lasa !! daca aceasta tuse este de la tumora de pe trahee nu era normal sa se opreasca de la tratamentul oncologic ( acum incepe a treia cura ) ??? de ce nu-l lasa tusea ?
|
483 nicolae1900 |
11-01-2011, 13:29 |
Membru din 07-04-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 109 |
depinde de cum a reactionat la citostatice
mai incercati cu codeina ca inainte merge si pentru tuse si pentru durere |
484 riciu |
11-01-2011, 17:14 |
pai si acum ia codeina , dar se pare ca nu-si mai face efectul !
|
485 mariusbunga |
12-01-2011, 22:05 |
Membru din 29-03-2010 Subiecte: 0 Comentarii: 28 |
stiu ca nu am mai scris de foarte mult timp insa am nevoie de un sfat(poate mi-l poate da domnul doctor). Bunicul se afla la a sasea sedinta de chimio si se chinuieste foarte tare, imi spune mereu ca nu mai poate si ma roaga sa vb cu medicul sa opreasca aceasta ultima sedinta.
Acum este acasa la mine si spune ca simte ca un lichid in esofag care nu-l lasa sa inghita, ceva de o culoare mai inchisa decat saliva. Nu se intampla asta tot timpul insa atunci cand se manifesta nu poate manca si se simte foarte slabit. Ce e de facut?? i se poate administra ceva, ce reprezinta acest lichid? cum poate scapa de el? Multumesc anticipat si un nou an mult mai bun ca 2010. Toate cele bune! |
486 riciu |
13-01-2011, 13:23 |
buna ziua !! as dori sa va intreb ceva : este posibil ca acest tratament cu citostatice sa rascoleasca acele zone sensibile de pe esofag , acolo unde s-a produs interventia chirurgicala ,si sa-i dea lui tata tot felul de dureri , gen umflaturi , inflamatii , durere ?? aceste probleme sunt numai in zona gatului , in jurul anastomozei !!!!
|
487 viorel1957 |
14-01-2011, 23:49 |
Membru din 14-01-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 4 |
sotul meu a fost diacnosticat cu carcionom scomos cu aspect moderat diferentiat zone de necroza si infiltrat inflamator acut si cronic este rezultatul la biopsie. luni trebuie sa mergem la sp. coltea sint f.speriata acum un an a avut o operatie de anevrism de artera comunicanta rupt abia am reusit sa.l pun pe picioare si acum cancer de epiglota gr. 3 ce ma fac voi sinteti mai tineri si va rog sa aveti putina rabdare cu mine abia acum invat sa scriu pe calculator
|
488 riciu |
01-02-2011, 18:37 |
radicus ti-am trimis un mp !
|
489 radicus |
01-02-2011, 22:35 |
Membru din 11-05-2011 Subiecte: 3 Comentarii: 411 |
Am raspuns.
|
490 riciu |
11-03-2011, 09:32 |
buna ziua !! nu am mai postat nimic pt ca am numai vesti proaste ! tatal meu este f f slabit atat fizic cat si psihic, sufera de f multe complcatii care il pun la pamant !! a facut 5 cure de citostati care l-au terminat, mai are una de facut dar nu stiu daca mai rezista !! are o stenoza esofagiana f pronuntata care nu il lasa sa se alimenteze !! ceea ce este cel mai cumplit este ca nu poate sa bea apa si sufera groaznic ca ar bea putina apa si nu poate, efectiv se ineaca si nu mai poate sa respire !!am mers la gasrtoenterolog pt dilatare si am mai primit o lovitura : nu se poate face dilatare pt ca i s-a descoperit o ulceratie urata pe sofag si exista riscul sa se perforeze esofagul !! este cumplit cum poate sa se chinuie si el si noi pe langa el, eu simt ca nu mai am putere !!! daca stie cineva un remediu pt a se vindeca aceasta ulceratie, pt ca il si ustura in gat f tare, va rog mult sa imi spuneti !!!
|
491 medeeaoana |
17-03-2011, 09:14 |
Membru din 17-03-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
Riciu imi pare extrem de rau sa aud prin ce treci si iti doresc sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste toate si tatal tau sa fie bine. Eu am o obsesie cu anumite simptome ale mele si indraznesc sa te intreb, desi treci prin clipe de cosmar. Imi poti spune cum s-a manifestat boala tatalui tau? Multumesc
|
492 riciu |
19-03-2011, 09:18 |
buna !! imi pare rau ca nu am putut sa-ti raspund mai repede dar am stat cu tati numai prin spital !! ce sa-ti spun, ca simptome, el spune ca inainte cu vreo 6-7 luni sa aflam ce are spune ca il durea in gat atunci cand inghitea mai intai solide si pe urma si lichide !! el a tot sperat ca o sa treaca, pana cand a inceput sa ii ramana mancare in gat, iar in final pur si simplu se ineca cu mancare si tb sa vomite ca sa-si elibereze esofagul !! este cumplit prin ce trecem !! sanatate multa !!
|
493 medeeaoana |
19-03-2011, 20:00 |
Membru din 17-03-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
imi pare rau sa aud asa vesti. Multumesc pentru raspuns. Eu nu am dureri la inghitire, am doar senzatia ca mancarea ramane undeva pe traseu sau in gat, nici eu nu-mi dau prea bine seama, sau e doar o durere in piept sau la stomac care radiaza,... sincer nu stiu cum sa explic, doar ca am ajuns sa fiu tare speriata.
|
494 nicolae1900 |
19-03-2011, 22:50 |
pt riciu - imi pare rau ca tatal tau nu se simte bine; va tin pumnii oricum
medeeaoana - trebuie sa faceti un tranzit baritat; exista boli esofagiene functionale (nu cancer) care pot sa dea simptome de acest fel; acalazia este una dintre aceste boli dupa tranzitul baritat, in functie de rezultatul acestuia se mai iau si alte decizii |
495 riciu |
24-03-2011, 19:32 |
buna seara dle dr !! ma bucur din suflet ca mai imi dati cate un semn !! acum o saptamana tati a fost operat pt a i se pune o jejunostoma !! din cauza faptului ca nu s-a mai hranit vreo 10 zile si mai ales nu mai putea sa bea apa sub nici o forma era cat pe-aci sa-l pierdem, nu din cauza bolii ci din cauza foamei !! ruda noastra, care este si medic chirurg, ne-a chemat de urgenta pt aceasta operatie pt ca este crunt ca cineva sa moara de foame !!problema este alta : in timpul operatiei i s-a facut endoscopie si i s-a descoperit, pe langa recidiva din trahee si recidiva in grefon !! eu nu stiu ce sa mai cred pt ca acum o luna s-a prelevat biopsie din acel loc si a iesit negativa, acum medicul care a facut ultima endoscopie zice ca arata a recidiva si asteptam rezultatul biopsiei si de la aceasta ultima endoscopie !!! alta problema pe care au gasit-o : la radiografie au iesit plamanii plini de secretii si mancare scapata prin fistula, si de acolo acea tuse (cred) si miros urat !! acum este inca in spital, se simte un pic mai bine, este f neplacut sa-i bagam mancare cu seringa, dar asta este ! i se administreaza antibiotic pt plamani, el tuseste si scuipa f mult, dar am observat ca astazi acea sputa este f curata si nu mai miroase !! medicul ne spune ca fistula nu s-a mai inchis din cauza faptului ca nu s-a mai hranit !! asteptam sa se inchida fistula, sa vedem daca se mai poate face un pic de dilatare, sa mai manance si el ceva pe gura !! oricum medicul ne-a spus sa ne astep[tam la ce e mai rau pt ca mult nu o sa-l mai avem printre noi !!! as avea f multe intrebari pt dvs dar acum, din cauza oboselii, le-am uitat pe toate ! ce ar trebui sa mai facem in continuare ?? sunt f suparata ca nu am fost indrumati cum trebuie si nu am actionat la timpul potrivit, si l-am lasat sa se topeasca pe picioare !! nu ma asteptam ca o sa fie lasat de izbeliste ! nu vreau sa vb mai multe aici !! faptul este consumat !!
|
496 LauraEO |
25-03-2011, 10:49 |
Membru din 07-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 83 |
Riciu, sunt alaturi de tine. Multa putere iti doresc !!!
Intru in fiecare zi sa vad ce face tatal tau si ma mahnesc cumplit. Sper ca nu esti suparata pe mine ! Eu am invatat foarte multe din experienta cu tatal meu. De fapt, experienta mi-a schimbat viata si a mea si a copiilor mei. Imi pare rau ca tu trebuie sa platesti un pret atat de mare. Pentru Radicus, eram datoare cu un raspuns. Da, s-a discutat aici despre posibilitatea de a fi TBC, s-au facut si multe investigatii dar nici un rezultat nu a condus la TBC. Si degeaba discutam noi aici, ca in practica, medicii fac ce cred ei. Mai mult chiar sunt foarte contrariati daca le arati ca ai ceva cunostinte de medicina (incomplete si insuficiente), dobandite pe Net. La un moment dat, ajunsesera sa-i spuna sotului meu, "Baiatul ala cu Internetul". Uite, ca in final, "Baiatul cu Internetul " i-a salvat viata tatalui meu. Dar am ales alta cale. Am trecut familia pe o dieta vegana si raw vegana si multumesc lui Dzeu ca fetita mea, la 3 ani a terminat cu crizele nocturne de astm. Multumesc lui Dzeu ca in iarna aceasta nu a mai facut nici o Pneumonie interstitiala, in conditiile in care, cat a fost pe dieta standard, imi facea una pe luna. Mai mult chiar, daca a prins cate un virus de la gradi, i-a curs nasul cel mult 2 zile. Ce mai, cu alte cuvinte speram sa nu mai ajungem niciodata pe mana medicilor, Multa sanatate va doresc si mai ales Preventie !!!! |
497 LauraEO |
29-03-2011, 10:24 |
Membru din 07-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 83 |
Am omis ceva important. Singurul medic care inca de la inceput a adus in prim plan TBC-ul, a fost sefa laboratorului Colentina. A fost singura care ne-a trimis la investigatii in aceasta zona. Dar medicii care au urmat nu au bagat in nici o seama ce a gasit medicul acesta, in biopsie. A considerat biopsia neconcludenta si au recoltat alte biopsii.
|
498 niced |
30-03-2011, 20:55 |
Membru din 05-05-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 33 |
buna ziua.tatal meu nu mai putea inghiti bn si a mers in buc la spitalul filaret pt analize dar inca le asteptam, abia peste 10 zile.vroiam sa intreb in cazul unui cancer la esofag ce sanse ar fi?se poate face o operatie ceva?la ce spitale sau la ce doctori as putea merge?multumesc anticipat
|
499 nicolae1900 |
30-03-2011, 21:34 |
pt Riciu - daca ai ceva intrebari trimite un privat, dar anunta pe forum ca l-ai trimis
pt niced - la filaret e cam cel mai bun loc unde puteati nimeri sansele si tratamentul se stabilesc dupa ce s-au facut toate investigatiile cu stima |
500 niced |
31-03-2011, 20:16 |
Membru din 05-05-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 33 |
multumesc pt raspuns.cand am analizele tatalui meu revin cu detalii.
|