Cancer de colon cu metastaze la ficat la 33 de ani
Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii
1
1 rffru |
26-09-2016, 16:08 |
Membru din 26-09-2016 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua,
In urma unei colonoscopii, sotului meu i s-a gasit o tumora in partea stanga a colonului. Au urmat, pe rand, RMN, CT, analize la sange. A primit recomandarea sa se opereze de urgenta, pentru a evita riscul unei ocluzii. La RMN s-au observat cateva pete pe ficat astfel, chirurgul a sugerat sa il opereze clasic, nu laparoscopic, pentru a vedea ce are exact la ficat. Operatia a durat 7 ore, se pare ca au gasit mai multe metastaze decat se asteptau. Au rezectat 3 din ele iar pe restul, din cate am inteles, le-au ablat. Azi am primit rezultatul biopsiei si urmeaza sa primim saptamana viitoare si rezultatele de la testele imunohistochimice. Va rog mult, explicati-mi ce sa inteleg din rezultatele biopsiei? Inteleg ca nu e deloc imbucurator, dar nimeni nu ne explica nimic, toti ne dau alte si alte analize de facut iar eu o iau razna pentru ca nu inteleg cu ce ma lupt. Sotul are 33 de ani, avem un bebe de 1 an, mi se pare un cosmar ce traim acum dar m-ar ajuta mai mult in lupta asta daca as intelege ce inseamna rezultatele pe care le primeste. Macroscopie: 1. Metastaze segment 2-3 Fragment de tesut hepatic cu diametrul 5/4/3 cm, cu tumora cu diametrul 4.5/2.5 cm, incapsulare relativa, consistenta dura, culoare cenusiu-galbuie 2. Metastaze hepatice segment 5 - Fragment de tesut hepatic cu diametrul 5/3/3 cm, cu tumora 3/2.5 cm, aceleasi caracteristici 3. Metastaze hepatice 4B - Fragment de tesut hepatic cu diametrul 3/2.5/1 cm, cu tumora 1.50 cm, aceleasi caracteristici Fragment de intestin gros cu lungimea de 25 cm. La aproximativ 10 cm de marginea de rezectie, tumora cu diametrul orizontal 8/6 cm si vertical 1.5 cm, consistenta dura, culoare cenusie, cu aspect ulcero-vegetant. Microscopie: 1-2 metastaza segment 2-3 hepatic - structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza 3-4 mestastaza segment 5 hepatic: structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza 5 metastaza segment 4Bhepatic - structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza 6-8 tumora colon: adenocarcinom moderat diferentiat(g2) infiltrant pana in subseroasa; grup celule tumorale in subseroasa 9-10 perete intestin la 5 cm deasupra tumorii/sub tumora: indemn 11-12 margini de rezectie : -indemne 13-25 ggl. pericolici: 12 limfoggl cu aspect reactiv 1 fragment tesut vasculo-conjunctivo-grasos cu infiltratie carcinomatoasa Concluzii: Tumora maligna colon: adenocarcinom moderat diferentiat infiltrant pana in subseroasa G2. Metastaze hepatice. Total ggl examinati=12 Invadati=0 -2 depozite tumorale in subserroasa pT3 pN1c M=8140/3 |
2 RaulDuke |
26-09-2016, 23:37 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
Răspuns pentru (rffru, Azi, ora 16:08:19): din pacate lucrurile prezentate de tine nu arata prea bine. pare a fi vorba de o boala metastatica. revino, te rog, cu detaliile de la examenul CT si RMN. in orice caz este o boala care trebuie sa primeasca tratament citostatic in scopul obtinerii unei remisii, in conditiile in care vindecarea, la ce descrii tu, este improbabila. in concluzie: luati cat mai curand o programare la o consultatie de oncologie. |
2 comentarii
1