Cancer de colon cu metastaze la ficat la 33 de ani

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 rffru
1 rffru [0c]
26-09-2016, 16:08

Membru din 26-09-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua,

In urma unei colonoscopii, sotului meu i s-a gasit o tumora in partea stanga a colonului. Au urmat, pe rand, RMN, CT, analize la sange. A primit recomandarea sa se opereze de urgenta, pentru a evita riscul unei ocluzii. La RMN s-au observat cateva pete pe ficat astfel, chirurgul a sugerat sa il opereze clasic, nu laparoscopic, pentru a vedea ce are exact la ficat. Operatia a durat 7 ore, se pare ca au gasit mai multe metastaze decat se asteptau. Au rezectat 3 din ele iar pe restul, din cate am inteles, le-au ablat. Azi am primit rezultatul biopsiei si urmeaza sa primim saptamana viitoare si rezultatele de la testele imunohistochimice.
Va rog mult, explicati-mi ce sa inteleg din rezultatele biopsiei? Inteleg ca nu e deloc imbucurator, dar nimeni nu ne explica nimic, toti ne dau alte si alte analize de facut iar eu o iau razna pentru ca nu inteleg cu ce ma lupt. Sotul are 33 de ani, avem un bebe de 1 an, mi se pare un cosmar ce traim acum dar m-ar ajuta mai mult in lupta asta daca as intelege ce inseamna rezultatele pe care le primeste.

Macroscopie:
1. Metastaze segment 2-3 Fragment de tesut hepatic cu diametrul 5/4/3 cm, cu tumora cu diametrul 4.5/2.5 cm, incapsulare relativa, consistenta dura, culoare cenusiu-galbuie
2. Metastaze hepatice segment 5 - Fragment de tesut hepatic cu diametrul 5/3/3 cm, cu tumora 3/2.5 cm, aceleasi caracteristici
3. Metastaze hepatice 4B - Fragment de tesut hepatic cu diametrul 3/2.5/1 cm, cu tumora 1.50 cm, aceleasi caracteristici
Fragment de intestin gros cu lungimea de 25 cm. La aproximativ 10 cm de marginea de rezectie, tumora cu diametrul orizontal 8/6 cm si vertical 1.5 cm, consistenta dura, culoare cenusie, cu aspect ulcero-vegetant.

Microscopie:
1-2 metastaza segment 2-3 hepatic - structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza
3-4 mestastaza segment 5 hepatic: structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza
5 metastaza segment 4Bhepatic - structura de tesut hepatic cu metastaza carcinomatoasa; zone intinse de necroza
6-8 tumora colon: adenocarcinom moderat diferentiat(g2) infiltrant pana in subseroasa; grup celule tumorale in subseroasa
9-10 perete intestin la 5 cm deasupra tumorii/sub tumora: indemn
11-12 margini de rezectie : -indemne

13-25 ggl. pericolici:
12 limfoggl cu aspect reactiv
1 fragment tesut vasculo-conjunctivo-grasos cu infiltratie carcinomatoasa

Concluzii:
Tumora maligna colon: adenocarcinom moderat diferentiat infiltrant pana in subseroasa G2. Metastaze hepatice.
Total ggl examinati=12
Invadati=0
-2 depozite tumorale in subserroasa pT3 pN1c M=8140/3
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7781c]
26-09-2016, 23:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7781

Răspuns pentru (rffru, Azi, ora 16:08:19):

din pacate lucrurile prezentate de tine nu arata prea bine. pare a fi vorba de o boala metastatica. revino, te rog, cu detaliile de la examenul CT si RMN. in orice caz este o boala care trebuie sa primeasca tratament citostatic in scopul obtinerii unei remisii, in conditiile in care vindecarea, la ce descrii tu, este improbabila.

in concluzie: luati cat mai curand o programare la o consultatie de oncologie.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp