Cancer col uterin
Secțiunea: Cancerul de col uterin21 mazida |
15-06-2011, 10:55 |
Membru din 15-06-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
Buna dimineata, as dori sa adresez o intrebare la care:medicul ginecolog a evitat sa imi raspunda iar pe internet nu am gasit nimic foarte clar!
In 2004 am fost depistata in urma testului papa nicolau cu cin ||| si mi s-a facut prin terapie laser conizatie. Au urmat, an de an, papa nicolau, in fiecare an au iesit in regula. Anul acesta, evident l-am refacut si... surpriza:celule endocervicale prezente!! La spitalul Municipal mi s-a propus scoaterea unei bucati de uter. Intrebarebarile mele sunt urmatoarele(mentionez ca sunt constienta de faptul ca este mai important sa traiesc!!): -Sint casatorita de 23 de ani:cit de mult aceasta operatie imi va afecta libidoul? _Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a reveni aceasta "afectiune"? -Dupa aceasta operatie mai exista riscul de a ramane insarcinata? -Voi mai avea ciclul menstrual? Va multumesc anticipat pentru tot si astept raspunsuri de la dumneavoastra, Cu respect |
22 RaulDuke |
16-06-2011, 00:17 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
- in mod normal o asemenea operatie nu treuie sa afecteze direct libidoul, mai ales pe termen lung.
- niciodata riscul acestei "afectiuni" pusa in discutie aici, respectiv cancerul, nu este redus la 0% teoretic. in medicina nu exista "siguranta". totusi acest risc scade foarte mult de pe urma unei operatii care indeparteaza mai mult sau mai putin din organul vizat. - e greu de spus pe internet daca mai exista riscul sa "ramai insarcinata" pentru ca nu stiu exact cazul si ce operatie isi propune respectivul chirurg sa faca. daca face o histerectomie totala, chiar fara scoaterea ovarelor, nu mai poti ramane insarcinata. - la fel si cu ciclul menstrual. |
23 mazida |
16-06-2011, 13:33 |
Membru din 15-06-2011 Subiecte: 0 Comentarii: 2 |
Multumesc frumos RaulDuke pentru raspunsuri, da, sunt constienta de faptul ca nu se reduce riscul "reintoarcerii" la 0%!Evident un raspuns clar il voi avea dupa operatie(dupa cum ma voi simti)
Oricum, ceea ce este clar aici, este FRICA mea... M-au trimis sa fac biopsia...dupa...voi stii mai multe si promit sa va tin la curent si...curaj ptr.toate persoanele in situatia mea!!! Cu Dumnezeu inainte!! |
24 RaulDuke |
18-06-2011, 00:44 |
Membru din 12-04-2011 Subiecte: 1 Comentarii: 7781 |
bafta oarba !
|
25 MihaiEduard |
23-01-2014, 14:59 |
Membru din 02-02-2014 Subiecte: 1 Comentarii: 3 |
Buna ziua,
Revin aici dupa o perioada cam lunga, aproape 3 ani de cand mama a fost diagnosticata. Pot spune ca acum este in afara oricarui pericol, se simte foarte bine, parul i-a crescut la loc, merge la controale ginecologice regulate la dr. Bratila care este un profesionist desavarsit, un medic f bun. In alimentatia pe care a avut-o aproape ca a eliminat carnea, a facut foarte multe sucuri din legume si fructe, catina. Se simte foarte bine acum chiar daca d.p.v psihic a suferit cateva mici schimbari pana la urma de inteles avand in vedere prin ce a trecut. Va doresc multa sanatate si asa cum spune dr. Bratila: "Exista viata dupa cancer!" |
26 mitra |
02-02-2014, 20:00 |
Membru din 02-02-2014 Subiecte: 0 Comentarii: 1 |
Slava Domnului! Ma bucur ca ai postat recent si ne-ai spus cum mai este starea mamei tale. Asa ai dat sperante femeilor
care trec prin acest calvar. Sanatate! |