Biopsie clasica mamara -TRU-CUT sau Biopsie excizionala ???
Secțiunea: Cancerul de prostata
1 comentarii
1
1 Moni67 |
02-11-2021, 17:27 |
Membru din 02-11-2021 Subiecte: 1 Comentarii: 0 |
Buna ziua .
Intamplator, in luna septembrie am facut o ecografie mamara ( in mai o facusem pe ultima +mamografie, care nu au aratat probleme) si am descoperit ca pe sanul stang exista o modificare incerta paraareolar inf stg.-mica imagine neomeogena (usor hipoecogena central 4 mm ) supla cu atenuare . Doctorita radiolog la care merg de peste 10 ani m-a trimis la RMN , care a confirmat ca exista prize de contrast nodulare izolate , cea mai mare de 10.7/5.5 mm in cadranul infero-extern , cu caractere incerte ( contur neregulat , sters , dinamica de tip platou ). Ganglion intramamar san drept. Am fost la oncolog , care mi-a recomandat sa fac o punctie si sa ma intorc ulterior cu rezultatul. M-am programat pe data de 15 nov. Dr. radiolog insista insa sa fac o punctie excizionala , intrucat nodulul este destul de mic si ea considera ca indiferent de ce natura este , nu are rost sa il las inauntru. Punctia excizionala ma sperie putin dar am incredere in radiolog si as tinde catre aceasta varianta. Daca ar putea cineva de specialitate sau o persoana care a trecut prin aceasta procedura sa imi spuna care ar fi dezavantajele acesteia. Si as mai vrea sa stiu in ce faza ar trebui sa fac CT pentru a vedea daca nu exista metastaze. Multumesc . Precizez ca am 54 ani. |
1 comentarii
1