Biopsie - Cancer de san
Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
1 comentarii
1
1 OtiliaT |
14-02-2012, 17:21 |
Membru din 11-08-2013 Subiecte: 2 Comentarii: 23 |
Buna ziua!
Va rog sa imi raspundeti daca puteti. Mamam mea, in varsta de 52 de ani a fost diagnosticata cu cancer la san, a fost operata, i-a fost extirpat sanul impreuna cu ganglionii. Am primit rezultatele buletinului histopatologic Macroscopie: Mastectomie radicala cu tumora de 2, 2/1, 8/1, 5 cm situata pe linia mediana a cadranelor externe. Microscopie: varf axila- 4 ganglioni limfatici fara metastaza in sectiunile examinate; nivel axila- 1 din 5 ganglioni cu metastaza carcinomatoasa; baza axila- 2 din 7 ganglioni limfatici cu metastaza carcinomatoasa; san+tumora- Carcinom ductal invaziv tip NOS, cu arhitectura predominant solida si stroma desmoplazica; Mamelon fara infiltrare tumorala; Grad histologic Ellis-Elston - G2 (scor 7): - diferentiere tubulara - 3; - pleomorfism cito-nuclear -2: index mitotic - 2. p T2N2a-G2 Ganglion limfatic prepectoral cu metastaza carcinomatoasa. Va rog din suflet spuneti-mi ce inseamna. Chirurgul care a operat-o a spus ca acest rezultat nu e concludent, ci urmatorul, care vine abia peste 2 saptamani. Ce stadiu e?? Are sanse de vindecare????? Acel ganglion limfatic prepectoral cu metastaza carcinomatoasa reprezinta metastaza la torace, coaste???? Va rog sa-mi raspundeti pt ca sunt disperata!!!! |
1 comentarii
1